Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2012. November

Az ÁJTK bemutatkozik - Több ezer diák az SZTE nyílt napján

Nyilt_nap

2012. november 22-én tartotta a Szegedi Tudományegyetem összevont Nyílt napját, ahol többek között az Állam- és Jogtudományi Kar is bemutatkozott a továbbtanulást tervezőknek. A József Attila Tanulmányi és Információs Központ 8:30-tól zsúfolásig megtelt: kétezernél is több diák regisztrált a programokra.

2012. november 26.

A nyílt napon többek között azt is megtudhattuk, hogy a szegedi jogi kar saját forrásokból és együttműködő partnerek felajánlásaiból próbál ösztöndíjat biztosítani az ide felvett hallgatóknak – tudtuk meg Karsai Krisztinától. Az SZTE Állam és Jogtudományi Kar (ÁJTK) közkapcsolati dékánhelyettese minden érdeklődőnek elmondja, hogyan várja az ÁJTK az idén felvételiző diákokat.

„20-20 hallgató részesülhet kari ösztöndíjas támogatásban. A felvételi eredmények alapján 20 diák kaphat tanulmányi ösztöndíjat, míg szociális ösztöndíjban az egy bizonyos szempontrendszer alapján osztályozott hallgatók részesülhetnek. Tárgyalások folynak ügyvédi irodákkal is, hogy a jogászképzésben tanuló diákokat támogassák azzal, hogy önköltségüket átvállalják” – közölte a dékánhelyettes.

A szegedi ÁJTK a tavalyi felvételi időszakban a jelentkezők számának visszaesését nagyjából az országos átlag körüli mértékben érezte meg. Körülbelül 10-15 százalék „tűnt el” a jelentkezői létszámból, de ez az arány jóval az országos arány alatti. A roadshow és más középiskolai tájékoztatókon tapasztalják, hogy a diákok immár nem általánosan érdeklődnek a szakokról, hanem célzott és határozott kérdésekkel érkeznek a jövőjüket és a továbbtanulást érintően.

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Karon a jogászképzésben nem, ám a többi szakon biztosítottak az állami finanszírozott helyek.

A kar képzései iránti kiemelkedő érdeklődét mi sem mutatja annál jobban, minthogy az ÁJTK bemutató előadása rengetek érdeklődőt vonzott és végül teltház előtt zajlott.