Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2012. November

Jogászkarrier-avagy merre tovább?

Partnertalalkozo

Az SZTE ÁJTK Karrier Iroda 2012. november 13-án 17:00 órai kezdettel Partnertalálkozót szervezett együttműködő partnerei és a jogászhallgatók részvételével.

2012. november 20.

A találkozó lehetőséget teremtett a jogász hivatásrendek képviselői és a hallgatók közötti közvetlen információcserére. Az Iroda felkérését elfogadva az előadáson olyan neves és szakmájukban elismert szakemberek vettek részt, mint

- Dr. Cseh Attila, Szegedi Törvényszék elnökhelyettese

- Dr. Hámori Attila, Szegedi Ítélőtábla elnökhelyettese

- Dr. Kertész József, Szegedi Ügyvédi Kamara elnöke

- Dr. Kopcsányi Katalin, Szegedi Közjegyzői Kamara elnökhelyettese

- Dr. Polner Eörs, Csongrád Megyei Kormányhivatal Főigazgatója

- Dr. Varga Mihály, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője, rendőrségi alezredes, rendőrségi főtanácsos

Az előadás során a megjelent hallgatók információkat kaphattak többek között arról, hogy milyen rögös út is vezet ahhoz, hogy valaki a jövőben közjegyző, sztárügyvéd, vagy esetleg kormányhivatalnok lehessen. A meghívott szakemberek előadásukban kitértek többek között a pályakezdő diplomásokat érintő munkaerőpiaci elhelyezkedésre vonatkozó elvárásokra, és szemléltették a kiválasztás folyamatának egyes lépcsőit is.

A rendezvény célja az volt, hogy a Jogi Kar hallgatói tájékozódjanak a végzés utáni alternatívákról, tisztában legyenek a diploma megszerzése utáni elhelyezkedési lehetőségekkel, feltételekkel, s ennek ismeretében már egyetemi éveik alatt is tudatosan, célirányosan készüljenek a jövőbeli megmérettetésre.