Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Tanszékek / Intézetek  --  Munkajogi és Szociális jogi Tanszék  --  Rendezvények, konferenciák  --  Céglátogatás 2017-ben

C&L Flóra

C&L Flóra


CLAz SZTE ÁJTK MKTB elsőéves mesteres hallgatóiként szerencsénk volt részt venni egy szervezett szolnoki tanulmányúton, ahol többek között a C&L Flóra virágkötészettel foglalkozó üzemébe is bepillantást nyerhettünk. A vállalkozás megindítását egy rövidebb hollandiai tapasztalatszerzés előzte meg Csipai Csilla és Varjú Ákos kertészmérnökök számára. A C&L Flóra Magyarországon egyeduralkodóként és mi, laikusok számára elképzelhetetlen technikákkal/megoldásokkal képviseli azt a minőséget, amelyekről a sarki virágboltok csak álmodoznak.


CL2Az üzem hatalmas méretei ellenére barátságos légkör fogadott minket. Ezt a családi hangulatot mi sem jellemzi jobban, hogy minden korosztály képviselteti magát a gyártásban, sőt, a nyugdíjukat betöltött régi virágkötők még mindig visszajárnak a nagyobb ünnepek előtti időszakban egy kis kreatív munkát végezni, ezzel is segítve a manufaktúra működését. A hűtőhelységekben a világ minden sarkából érkező virágokat csodálhattunk meg a távol-keletről érkező virágoktól kezdve a Kenyából érkező rózsákon át a dán fenyőkig bezárólag. Búcsúzóul a céget szimbolizáló ajándékot kaptunk: rózsát Equadorból, lila virágot Hollandiából és zöld kísérőt Olaszországból. A figyelmességet ezúton is szeretnénk megköszönni mindenki résztvevő nevében!


(Készítette: Kassai Zsuzsanna, Kothencz Fanni, Németh Nelli, Papp Enikő Eszter, Zsibrita Ákos)