Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Tanszékek / Intézetek  --  Munkajogi és Szociális jogi Tanszék  --  Egyéb  --  Munkaügyi Szemle

A Munkajogi és Szociális jogi Tanszék és a Munkaügyi Szemle

2010. február 15.

Tanszékünk és a Munkaügyi Szemle

 

A Munkaügyi Szemle 1957 óta megjelenő folyóirat, amely korábban a Munkaügyi Minisztérium hivatalos lapja volt, ma már azonban független szakmai kiadvány. Főszerkesztője dr. Munkácsy Ferenc. A folyóirat tartalma az idők során természetesen átalakult, de változatlan jellemzője, hogy szerzőként, szerkesztőként munkajoggal, HR-rel, munkáltatással foglalkozó gyakorlati szakemberek, kutatók, egyetemi oktatók vesznek részt munkájában, s így a munkajog és humánerőforrás-menedzsment egyik legtekintélyesebb magyar szaklapja. Munkajog, munkaügyi kapcsolatok, szociális jog és HR-témákban a folyóirat cikkei szakdolgozatok és évfolyamdolgozatok forrása.

Tanszékünk 2004. májusa óta működik közre a Munkaügyi Szemle Munkajog című rovatának szerkesztésében, amelynek keretében elsősorban főállású oktatóink, Ph.D-hallgatóink, esetenként meghívott előadóink jelentetnek meg a munkajog és a szociális jog tárgykörébe tartozó írásokat. 2007 óta Dr. Rúzs Molnár Krisztina a tanszék egyetemi docense a Munkajog rovat vezetője.

Időközben a korábban havonta megjelenő kiadvány arculata is megváltozott, s az utóbbi években negyedévente, tematikus számokként megjelenő szaklapként olvasható.

A folyóirat egyes számairól, a megjelent cikkek adatairól, valamint online cikkekről a következő honlapon lehet további információhoz jutni: www.munkaugyiszemle.hu