Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Tanszékek / Intézetek  --  Munkaügyi Kapcsolatok és Társadalombiztosítási Képzések Intézete  --  Tehetséggondozás  --  Konferenciák/ Szakmai versenyek  --  Szakmai versenyek hallgatóknak  --  Munkaügyi Tudományos Vetélkedő

Ismertető a Munkaügyi Tudományos Vetélkedőről

MagasiKu..

A Munkajogi és Szociális jogi Tanszék által szervezett és lebonyolított megmérettetés  melynek célja, hogy elősegítsük az évfolyamok közötti kapcsolat kiépítését, valamint felkeltsük a hallgatók érdeklődését a kutatómunkára valamint a tanórák melletti iskolai tevékenységekben való részvételre.

A hallgatók játékos szakmai feladatok során mutatják meg tudásaikat, valamint szereznek tapasztalatokat a gyakorlati megvalósításban. A feladatok összetételét tekintve, arra törekedtünk, hogy minden jelentkező egyenlő esélyekkel indulhasson, eltérően attól, hogy a csapatok összetételét tekintve találkozhatunk első évfolyamos hallgatótól kezdve a végzős hallgatókig. Fontos cél még számunkra, hogy a jelentkezők egy kicsit közelebbről is megismerkedjenek az oktatóikkal, valamint a hasonló tevékenységet végző vállalatok képviselőivel, egyrészt a kapcsolatépítés okán, másrészt pedig, hogy olyanoktól kapjanak szakmai tanácsot, akik valamelyest mélyebben érintettek a témában, és számos gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek.

A feladattípusok:

1, Szociális jogi – Munka jogi ACTIVITY: A kommunikáció gyakorlása, mind a verbális, mind pedig non verbális szinten

2, Szituációs feladatok, konfliktuskezelés: élethű példák bemutatásával

 

Összesen 42 hallgató jelentkezett az izgalmas versenyre, majd egy játékos ismerkedős délutánt követően 14 csapatot alakítottunk ki, vegyes összeállításban az évfolyamokból. A háromfős csoportok egyedi csapatnévvel és logóval indultak neki a vetélkedő játékos és szakmai tartalommal megtöltött feladataihoz. A fő területek a munkajog, munkaügyi kapcsolatok, társadalombiztosítás és a szociális jog voltak.

A második fordulóba a legeredményesebb nyolc csapat jutott be és mérte össze ismételten tudását és kreativitását. A hallgatók egyedi ötletekkel mutatták be többek között, hogy mit is értenek pontosan a munkaügyi kapcsolatok és a társadalombiztosítási igazgatás fogalma alatt, kérdezz-felelek játékban mutatták meg szakmai felkészültségüket, valamint az Activity-ből jól ismert mutogatós, rajzolós feladatokkal színesítették a verseny hangulatát.

A Zsűri nemcsak a tanulmányi hátteret, de az egyediséget és a jó ötleteket is külön értékelte.