Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Tanszékek / Intézetek  --  Munkajogi és Szociális jogi Tanszék  --  Rendezvények, konferenciák  --  Szakirányválasztási Fórum

Szakirányválasztási Fórum

050-rs

A Munkaügyi Kapcsolatok és Társadalombiztosítási Képzések Intézete 2013. október 29-én szakirányválasztási fórumot szervezett a Munkaügyi és Társadalombiztosítási Igazgatási Alapszak másodéves hallgatói számára.

A Fórum célja az volt, hogy segítse a hallgatók szakirányválasztási döntését. A Fórumon 6 gyakorlati szakember tartott rövid, összegző előadást. A társadalombiztosítási szakirányhoz kapcsolódóan Bangha Ágnes, Bodrogközyné Harmati Andrea és Ficsór Katalin osztotta meg értékes észrevételeit a hallgatókkal, a munkaügyi kapcsolatok szakirányhoz kötődően pedig Bali Adrienn, Musa Imre, valamint Samu Zoltán ismertette hasznos tapasztalatait. Az előadók a Fórumon elmondták, hogy kiknek ajánlják az adott szakirányt és a gyakorlatban milyen jellegű munkafolyamatokat takarnak az egyes szakirányok.

 

Az előadásokat követően a hallgatók, informális keretek között, személyesen beszélhették meg az előadókkal az őket foglalkoztató, a szakirányválasztásukat befolyásoló kérdéseiket, aggodalmaikat.

 

A Fórum arra is lehetőséget kínált a döntés előtt álló hallgatók számára, hogy felsőbb éves hallgatóktól kérjenek tanácsokat a szakirányválasztást illetően. Ebben volt a hallgatók segítségére az alapképzésből a társadalombiztosítási szakirányról Bálint-Buzás Anita, Kis-Molnár Katalin, Mufics Anna Marina, Makra Ivett, valamint a munkaügyi kapcsolatok szakirányról Árva-Tóth Bianka és Bozsó Zsófia, a mesterképzésből pedig Kéri Judit és Marsovszki Ádám.

 

Intézetünk ezúton köszöni az előadók és a felsőbb éves hallgatók részvételét és tájékoztató munkáját, valamint Ember Alex Frigyesnek és Kovács Gabriellának a szervezéshez kapcsolódó segítő ötleteit!

 

Kívánjuk minden hallgatónknak, hogy szakirányválasztási döntésükkel a képességeiknek, habitusuknak megfelelő szakmai irányt tudják kiválasztani!


077