Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Tanszékek / Intézetek  --  Munkaügyi Kapcsolatok és Társadalombiztosítási Képzések Intézete  --  Tehetséggondozás  --  Kutatócsoportok  --  A Tipikus Nők Kutatócsoport

A Tipikus Nők Kutatócsoport bemutatása

Tagjai:

Csoportvezető: Prof. Dr. Hajdú József

Szakmai csoportvezető: Balogh Mihályné Krasznai Zsuzsa

Tagok (alapító tagok): Alexy Zsanett

Asztalos Tímea

Farkas Letícia

Korom Katalin

Polgár Angéla

Polyák Patrícia

Külső tagok:

Finta Csilla

Varga Csilla Erika


Kutatócsoport küldetése:

Küldetése fókuszában az ÉLETPÁLYA MISÉG megalapozásának kérdésköre áll. A , benne van a MISÉGBEN, annak egyik fő megalapozója és katalizátora.

A kutatócsoport megalakulásával és működésével az Európai Unió 2020 Foglalkoztatáspolitikai prioritásai közül az INKULZÍV növekedéssel, kapcsolatos célokkal is azonosulva, maximálisan elkötelezett abban, hogy az emberek és kiemelten a NŐK életkortól függetlenül képessé váljanak az előttük álló változások felismerésére és a változások kezelésére. A tagok nőként, fiatalként, főiskolai hallgatóként - a munkaerőpiac történéseinek, működésének nem passzív szemlélői kívánnak lenni, hanem aktív megismerői és résztvevői, annak érdekében, hogy bármely élethelyzetükben és életszerepükben képesek legyenek minőségi munkavállalóként a sikeres együttműködésre és ebben másoknak is segíteni tudjanak.


A kutatócsoport szakmai munkájában segítséget nyújtanak, külső humán-szakemberek, tanácsadók, munkáltatók.