Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Tanszékek / Intézetek  --  Közigazgatási Jogi és Pénzügyi Jogi Tanszék  --  Közigazgatási Jogi Tudományos Diákkör

Hallgatói beszámoló a Ket. jogesetmegoldó versenyről

zsuri2

Az SZTE-ÁJTK Közigazgatási Jogi Tudományos Diákkör szervezésében került megrendezésre 2014. november 26-án az első Ket. jogesetmegoldó verseny. A versenyre jelentkező hallgatóknak a Közigazgatási jog II. kurzusra épülő jogeseteket megoldva kellett összemérni gyakorlati tudásukat az értékes tanulmányi jutalmakért.

A rendezvényt Józsa Zoltán Tanszékvezető Úr nyitotta meg, amely során a hallgatók teljesítményét háromfős szakmai zsűri értékelte. A versenyen - amelyre háromfős csapatok jelentkezését várták - öt csapat vett részt. A két részből álló megmérettetésen írásban majd pedig szóban kellett Ket.-re épülő jogeseteket megoldanunk. Az írásbeli forduló során hét jogestet oldottunk meg, melyekre, egyenként csupán öt perc állt minden csapat rendelkezésére. Az idő rövidségére tekintettel a játékosoknak hatékony csapatmunkára volt szükségük, hogy időben megoldják a feladatokat. A zsűri a jogesetek folyamatos javítása után az első forduló végén ismertette a helyes megoldásokat.

A szóbeli forduló előtt a csapatok nagyon hasonló pontszámmal álltak, így igazán izgalmas volt a végjáték. A továbbiakban két jogesetet kellett szóban megoldanunk. A szervezők egy közös tényállás ismertetése után minden csapatnak egyéni kérdéseket tettek fel, amelyekre egy rövid, pár perces egyeztetés után kellett választ adnunk. A csapatok kiegyenlítettsége miatt végig izgalmas és fordulatokban gazdag versenynek lehettünk részesei, és a részvétellel is további tudásra tettünk szert.

Számomra igazán élvezetes volt egy ilyen szakmailag színvonalas, de mégis könnyed és dinamikusan zajló versenyen részt venni.

 

Nagy Szabolcs

hallgató

 

Galéria:

csapat