Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Tanszékek / Intézetek  --  Nemzetközi Magánjogi Tanszék  --  Nemzetközi Magán- és Gazdasági Jogi TDK (NMGJ TDK)

Hogyan kerüljük el a jogsértő reklámozás miatti bírságot? - Konferencia a reklámtevékenység jogi szabályozásáról a vállalkozások szemszögéből

TIK

A HVG-ORAC a Gazdasági Versenyhivatal és annak Versenykultúra Központja támogatásával ingyenes konferenciát szervez 2012. április 5-én az SZTE Kongresszusi Központban (TIK).

A rendezvény célja a kis- és középvállalkozások reklámmal, kereskedelmi kommunikációval, illetve egyéb kereskedelmi gyakorlatokkal kapcsolatos versenyjogi ismereteinek bővítése a GVH gyakorlatának bemutatásán keresztül. Az előadások közérthető, laikusok számára is követhető módon és interaktívan mutatják be a reklámtevékenységgel kapcsolatos versenyjogi és fogyasztóvédelmi alapelvárásokat. A konferencia egyik előadója Dr. Nagy Csongor István, a Nemzetközi Magánjogi Tanszék tanszékvezető egyetemi docense.


Előadók:

- Dr. Balogh Virág, a GVH Fogyasztóvédelmi Irodájának volt vezetője

- Dr. Pázmándi Kinga, tanszékvezető egyetemi docens, ügyvéd

- Dr. Fejes Gábor, ügyvéd

- Dr. Nagy Csongor István, tanszékvezető egyetemi docens, ügyvéd


Tárgyalt témakörök:

-A kereskedelmi kommunikáció versenyjogi szabályozása: a vonatkozó szabályok, valamint az eljáró hatóságok ismertetése.

-A tipikusan tisztességtelennek minősülő kereskedelmi gyakorlatok: például az „apróbetűs rész”, az „akciós ár”, a magyar termékként való megjelölés, az összehasonlító reklám, a direkt marketing, a kéretlen elektronikus hirdetések, termékbemutatók problematikája.

-Iparági példák: többek között a kiskereskedelem, az egészségügyi termékek, a távközlési cégek, a fogyasztói csoportok, valamint a banki, pénzügyi, biztosítási szolgáltatások területéről.


Időpont: 2012.04.05. 9 óra

Helyszín: SZTE Kongresszusi Központ (TIK) 6722 Szeged, Ady tér 10.A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A részletes program és a regisztráció ezen a linken érhető el.