Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Oktatás
Oktatás
Az SZTE ÁJTK képzéseinek tanrendjei letölthető formátumban.
Részletesen ismertetjük az Állam- és Jogtudományi Kar képzési kínálatát a felsőfokú szakképzésektől az alapdiplomát nyújtó (BA) képzéseken és mesterképzéseken (MA) át a szakirányú és doktori (PhD) képzésekig.
Az SZTE ÁJTK intézeteinek, tanszékeinek bemutatkozó oldalai.
Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar képzései teljesítéséhez szükséges kötelező szakmai gyakorlati követelmények leírása, valamint az SZTE ÁJTK Jogklinika bemutatása.
The Faculty of Law at the University of Szeged has established wide ranging and intensive partnerships in the framework of the Erasmus programme. To better serve the expectations of an ever increasing number of visiting Erasmus students, and provide a tailor-made and more transparent education programme, from 2010 we offer foreign language courses based on a new system and also in the form of a Comparative Law Programme.
A tanulás és oktatás, együttműködés a közös célok érdekében. Az együttműködés a résztvevők közös szándékából jön létre. A Coospace csupán virtuális színtereket kínál a valódi tanulási folyamatok támogatására. Egy-egy kurzushoz kapcsolódó önálló színtér lehetőséget ad a résztvevők számára a kommunikációra, forrásanyagok, tematikák, tananyag letöltésére, otthoni feladatok feltöltésére és értékelésére, feladatok határidejének és az előadások, szemináriumok vagy egyéb gyakorlati célú találkozási alkalmak számontartására.
Egyetemünk hallgatói 2001 óta tanulmányi ügyeik intézésére az ETR-t (Egységes Tanulmányi Rendszer) alkalmazzák. Segítségével a hallgatók bárhonnan intézhetik kurzusfelvételeiket, jelentkezhetnek vizsgáikra, módosíthatják adataikat (csak olyan adatokat, amiről nem kell törzslapot kiállítani a tanulmányi osztályoknak), emellett kommunikálhatnak egymással, és információkat szerezhetnek kurzusaikról, pénzügyeikről.
A kényelmesebb, korszerűbb, gyorsabb, környezetkímélőbb ügyintézés az elektronikus ügyintézés. A MODULO rendszer a Szegedi Tudományegyetem új szolgáltatása, mely ügyfélkapuként működik.