Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Sanghaji delegáció az ÁJTK-n

webre

2012 július 2 és 4 között Szegeden tartózkodott a Sanghaji Politikatudományi és Jogi Egyetem küldöttsége együttműködési megállapodás aláírása céljából.


A SHUPL delegációja július 3-án délután kerekasztal-beszélgetésen vett részt az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán, ahol a vendéglátók részéről Szabó Imre dékán, illetve az együttműködési program koordinátorai – Karsai Krisztina dékánhelyettes és Bóka János – ismertették javaslataikat az intézményközi kapcsolatok jövőjét illetően.

web12 web11 web9

Az SZTE ÁJTK és a SHUPL együttműködési programja, ami a KAPU nevet viseli, három pillérre épül: a hallgatói és oktatói mobilitás mellett a kutatási kooperációban is érdekeltek a felek. Ennek első lépése a féléves képzési programban Szegeden részt vevő 10 sanghaji hallgató érkezése. A SHUPL oldaláról Yan Li rektorhelyettes támogatásáról biztosította a szegedi elképzeléseket, és reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben két képzési helyű, két diplomát adó, közös alap- és mesterképzések kidolgozására is sor kerülhet.

web6 web5

A megbeszélések lezárásaként Szabó Imre a látogatást megörökítő emlékplakettet adott át a SHUPL rektorhelyettesének abban a reményben, hogy jövő januárban újra Szegeden köszöntheti őt a hat hónapos képzési programot lezáró ünnepség alkalmából.

 web8 web7


A fotókat Iványi Aurél készítette.Ópusztaszeri kirándulás - sajtóhír