Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Jogi Információs Kabinet

Szolgáltatások

 JIK1

 

A Jogi Információs Kabinet a Kar hallgatóinak biztosít hozzájutást elektronikus információkhoz és hallgatói szolgáltatásokhoz. Hetven számítógép áll mindazon joghallgatók rendelkezésére, akik érvényesített chipkártyás diákigazolvánnyal rendelkeznek.

A karon kialakított Jogi Információs Kabinet a kar hallgatóinak biztosít hozzájutást elektronikus információkhoz és hallgatói szolgáltatásokhoz. Hetven számítógép áll mindazon joghallgatók rendelkezésére, akik érvényesített chipkártyás diákigazolvánnyal rendelkeznek.

Ezeket a kártyákat a klaviatúra jobb oldalán lévő leolvasóba kell helyezni, ezt követően lehet internetet használni, adatbázisokban keresni, valamint elérhető a Complex DVD jogtár a hozzá kapcsolódó iratmintatárral, háromnyelvű jogszabályválogatással, valamint önkormányzati CD kiegészítéssel, az Opten Törvénytár, az Opten Cégtár, az Európai Uniós Terminológiai Szótár, a Kódexpress DVD és a Révai Nagylexikon. Minden számítógépen elérhető a MS Office programcsomag (MS WORD, MS EXCEL, MS POWERPOINT). Az elmentett, illetve letöltött anyagokat saját USB-eszközökkel (PenDrive) haza is lehet vinni.

A Kabinet kiegészítő szolgáltatásokat is nyújt (fénymásolás; szakdolgozat file-ok pdf-re konvertálása, CD-re írás; szkennelés; jogi bibliográfia készítése; tanszéki leadott anyagok fénymásolása, spirálozás, könyvek, jogszabályok eladása; nyomtatás). A nyomtatott anyagot átvenni a fénymásolóban lehet, segítséget kérni vagy hibát bejelenteni a kabinetben tartózkodó operátornál lehet.