EDUCATIO_Elso_Nap_S

2024-ben is jelen van az SZTE az Educatio kiállításon

Már az első napon, január 11-én is nagyon sok látogató kereste fel az SZTE standját az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet szombatig látogathatnak a felsőoktatás iránt érdeklődők Budapesten, a Hungexpón.

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást 2024. január 11-13. között tartják a Hungexpo A pavilonjában (1101 Budapest, Albertirsai út 10.) A rendezvény célja, hogy választ adjon a felsőoktatással kapcsolatos kérdésekre, összekötve a hazai és külföldi felsőoktatási intézményeket a diákokkal, oktatókkal és a szülőkkel. A szakkiállításon 45 hazai felsőoktatási intézmény mutatkozik be.


EDUCATIO_Elso_Nap_Web
Minden fontos információt megtudhatnak az érdeklődők az SZTE-ről az Educatio kiállításon. Képgaléria: Sahin-Tóth István

Minden évben részt vesz az Educatio kiállításon a Szegedi Tudományegyetem. Magyarország legjobb egyetemének képviselői idén a HF15-ös standnál várják az érdeklődőket, hogy első kézből adjanak választ a felvételivel kapcsolatos kérdésekre. Az első nap tapasztalatai alapján a legtöbben az ösztöndíjakról, a kollégiumokról, a külföldi kiutazási lehetőségekről és a szegedi hallgatói életről érdeklődtek a központi pultnál. Az egyes karok standjainál a felvételi követelményekre és a különböző hallgatói támogatásokra, szolgáltatásokra voltak kíváncsiak. Az egyetem hallgatói örömmel osztják meg személyes tapasztalataikat akár a tanulmányaikról, akár a hallgatói életről, akár a diplomát követő jövőképről legyen szó.

Aki ellátogat az SZTE standjához, mindent megtudhat a pezsgő szegedi diákéletről, a tehetséggondozási programokról, a nemzetközi ösztöndíjakról, a szociális juttatásokról, a kulturális és sportolási lehetőségekről is. Emellett az érdeklődők megismerhetik az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat munkáját, a SZTEsók, a Coursera és a EUGLOH program előnyeit. A továbbtanulás előtt állók kézhez vehetik az egyetem 2024/2025-ös tanévre szóló felvételi kiadványát, a legaktívabbak pedig SZTE-s ajándékokkal gazdagodhatnak.

SZTEinfo

Fotó: Sahin-Tóth István


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Fűrész ZsófiaFűrész Zsófia – ÁOK – orvos

Szeged rengeteg lehetőséget nyújt a diákoknak egyaránt a szórakozás, kultúra, és a munkavállalás terén is. Annak ellenére, hogy vidéki egyetem, az oktatás színvonala eléri a pesti egyetemekét, sőt szerintem még túl is szárnyalja azokat. Nagyon szeretek itt tanulni, nagyon szeretem, hogy ilyen nyugis, barátságos maga a város is.






mendezMatheus Vasconcelos Goes Mendes – ÁOK: orvos

Brazíliából érkeztem, de nagyon otthonosan érzem magam Szegeden. Rengeteg hasznos tudásra tettem itt szert, amihez a jól felszerelt laborok és a modern könyvtári környezet is hozzájárult. A város nyüzsgő mégis biztonságos, jó az életminőség és minden segítséget megkapunk a beilleszkedéshez. Legyen szó tanulmányi ügyintézésről vagy szálláskeresésről.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.