Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  ÁJTK Kari Hirdető  --  Tanulmányi Osztály kari hirdető

Hallgatói hirdetmény intézményi nyelvvizsga követelményről


fejlec_dekani_hivatal

Ügyiratszám: III-226-156-2/2013.

 

 

 

HIRDETMÉNY


Letölthető: innen

 

 

A Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzatának 3. sz. mellékletében foglaltakra (megtekinthető az SZTE honlapján www.u-szeged.hu), valamint az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézet hirdetményére figyelemmel (http://www.lingo.u-szeged.hu/oldal.php?ID=70) az oklevél, illetve bizonyítvány felsőoktatási intézményben történő megszerzéséhez előírt általános nyelvvizsga-követelmény teljesítése alóli mentesítés tárgyában az alábbiak szerint tájékoztatom Karunk alapképzésben részt vevő volt hallgatóit.


A Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi- és vizsgaszabályzat 3. sz. melléklete szerint Karunk az Nftv. 107. § (2) alapján - azon hallgatók számára akik a sikeres záróvizsga napjától számított három éven belül nem mutatták be a felsőoktatási intézménynek az általános nyelvvizsgát igazoló okiratot - az alábbi képzéseken tette lehetővé az intézményi, belső nyelvi vizsga letételét:

Munkaügyi kapcsolatok és társadalombiztosítási igazgatási alapszak, Munkaügyi kapcsolatok főiskolai szak, Társadalombiztosítási főiskolai szak, Politológia alapszak (egy középfokú komplex intézményi nyelvi vizsga, Nemzetközi tanulmányok alapszak (két középfokú komplex intézményi nyelvi vizsga).

 

Az Idegennyelvi Kommunikációs Intézet 2013. március 22-én és 23-án szervezi az első külön intézményi nyelvi vizsgát.

 

A vizsgára vonatkozó tudnivalók a fentiekben jelzett mellékletben találhatók.

 

Felhívjuk minden érintett figyelmét, hogy a nehezebben teljesíthető feladattípusok (hallás utáni értés, nyelvtani teszt) mellőzésével eleve könnyített vizsgán való megfelelés nem automatikus. A vizsgára fel kell készülni és a megcélzott szintet el kell érnie annak a hallgatónak, aki a tanúsítványt meg kívánja szerezni.


Az intézeti belső nyelvvizsga nem egyenértékű az állami nyelvvizsgával.

 

A vizsgával kapcsolatban minden információt tartalmaz a melléklet, de ha további kérdéseik lennének, a szervező kollégák rendelkezésükre állnak. (Kovács Mónika: mkovacs@lingo.u-szeged.hu, Varga Olga: varga.olga@lingo.u-szeged.hu, valamint az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézet honlapján is további információk találhatók: www.lingo.u-szeged.hu).

 

 

 

Szeged, 2013. január 28.

 

 

 

Dr. Blazovichné Dr. Gellén Klára

oktatási dékánhelyettes