Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  ÁJTK Kari Hirdető  --  Tanulmányi Osztály kari hirdető

Intézményi IKI nyelvi vizsga

Nemzetközi tanulmányok alapképzési (BA) szak, Munkaügyi és Társadalombiztosítási igazgatási alapszak (BA), Politológia alapképzési (BA) szak hallgatói figyelmébe!

fejlec_dekani_hivatal

Ügyiratszám: 3525-156-12/2012.jk.sz.

 

 

 

Nemzetközi tanulmányok alapképzési (BA) szak, Munkaügyi és Társadalombiztosítási igazgatási alapszak (BA), Politológia alapképzési (BA) szak hallgatói figyelmébe!

 

 

 

A SZTE TVSZ-nek a Szenátus által tavasszal elfogadott - nyelvvizsgakönnyítésről szóló - kiegészítéséhez a következő tájékoztatást adjuk:

 

2011. évi CCIV. törvény 107. § (2):

Ha a felsőoktatási intézmény szervezeti és működési szabályzata így rendelkezik az (1) bekezdésben meghatározottakon túl az oklevél, illetve a bizonyítvány megszerzéséhez előírt általános nyelvvizsga követelmény teljesítése alól mentesülnek azok a hallgatók is, akik a sikeres záróvizsga napjától számított három éven belül nem mutatták be a felsőoktatási intézménynek az általános nyelvvizsgát igazoló okiratot és az oklevél, illetve a bizonyítvány megszerzéséhez előírt általános nyelvvizsga követelmény teljesítése helyett, a felsőoktatási intézmény által szervezett, külön nyelvi vizsgát tesznek. Ez a rendelkezés azoknál alkalmazható utoljára, akik a 2012/13. tanévben tesznek záróvizsgát.

A TVSZ 20.1. pontja értelmében:

A 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésének megfelelően oklevél akkor adható ki, amennyiben a hallgató benyújtja az SZTE TVSZ mellékletében meghatározott nyelvvizsga letételét igazoló okiratot.

A „felsőoktatási intézmény által szervezett külön nyelvi vizsga” a TVSz melléklete szerint szakonkénti táblázatban van összefoglalva. A táblázatban szereplő „középfokú komplex intézményi nyelvi vizsga” illetve „komplex intézményi IKI nyelvi vizsga” kifejezések azt jelentik, hogy az IKI szervezi a nyelvvizsgákat, melyek Szegeden tehetők le, elegendően sok időpontban, sokféle nyelvből; ezek a nyelvvizsgák azonban nem államilag elismert (akkreditált) nyelvvizsgák.

Az IKI honlapján (http://www.lingo.u-szeged.hu/) ezek a nyelvvizsgák és a nyelvvizsgához segítő tanfolyamok meg vannak hirdetve.

Szeged, 2012. szeptember 27.

 

Dr. Blazovichné Dr. Gellén Klára s.k.

oktatási dékánhelyettes