Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  ÁJTK Kari Hirdető  --  Tanulmányi Osztály kari hirdető

Modulos képzési rend a jogász szakon - minden tudnivaló

modulhoz

A nappali tagozatos joghallgatók 2011. november 14-20-ig jelentkezhetnek a modulos képzési rendbe, s választhatnak bűnügyi, gazdasági jogi vagy nemzetközi jogi/idegen nyelvi modult.

Karunkon egységes osztatlan jogászképzés folyik, amelyen az ún. bolognai rendszer szerinti MA végzettséget lehet megszerezni (állam- és jogtudományi diploma).

A hallgatók tanulmányaik elvégzésével egységesen jogász-diplomát kapnak kézhez. A specializációs modulokban megszerzett ismeretanyag igazolására viszont a diploma mellé kiállított külön betétlap szolgál, s annak felhasználása a munkát kereső (volt) hallgatónkra van bízva - szakmai és karrierterveitől függően akár betétlappal együtt vagy anélkül is pályázhat a jogászoknak kiírt állásokra.


A speciális modult nem választó hallgatók ún. általános jogi modulban folytatják tanulmányaikat (ez az ún. JNASZ képzési terv).


Gyakori kérdések és válaszok idekatt


JNASZ képzési terv szerint tanulmányokat folytató hallgatók számára a 2010/2011. tanév őszi félévétől indult a „szakosodás”, azaz a modul/szakirány választás. A JNASZ/08 képzési terv – ajánlott tanterve – szerint haladó hallgatók a 2011/2012. tanév őszi félévben szakosodhatnak.


A korábbi tájékoztatásnak megfelelően, négy modulban – a képzési tervben meghatározott feltételek teljesítése esetén - lehet a tanulmányokat a 8-9 félévben folytatni.

A négy modul: Általános jogász, Bűnügyi tudományok, Gazdasági jogi, Nemzetközi/Idegen nyelvi

A modul/szakirány választás az ETR nyitó oldalán is közzétett módon és időbeosztással történik.



Hallgatók jelentkezése:

2011. november 14. - november 20. között

A jelentkezés lehetséges az ETR-be belépve, a „Szakosodás„ menüpontra kattintva. Modulválasztás sorrendi módosítás is november 20. 24.00 óráig lehetséges.


Bírálati eljárás: (modul felelősök)

2011. november 21. – november 25. között


Bírálat véglegesítése, bírálati döntés közzététele (ld. ETR-ben):

2011. november 28.


Esetleges reklamációk TO-ra történő benyújtása:

2011. november 28-30.


Szakirányok kiosztása (ld. ETR-ben):

2011. december 5.

 

Az a hallgató, aki - bizonyíthatóan rajta kívül álló ok miatt – elmulasztja az ETR-s modulválasztást, „Kérelem tanulmányi ügyben” nyomtatvány TO-n történő benyújtásával 2011. november 21-22-én még választhat modult.