SZTE FI 2024. április

2024. április 29.

Bozóki Zoltán professzor úr, az SZTE Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék, illetve a Fotoakusztikus Kutatócsoport vezetője nyerte el idén a Magyar Aeroszol Társaság Zsigmondy-díját, melyet a XVI. Magyar Aeroszol Konferencián vehetett át Szarvason.

2024. április 22.

Április 19-én hirdették ki az általános- és középiskolás diákoknak szóló „Játsszunk fizikát!” verseny eredményeit. Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Csongrád-Csanád Vármegyei Csoportja és a Szegedi Tudományegyetem Fizikai Intézete szervezésében álló, háromfordulós kísérletes verseny 25. alkalommal került megrendezésre. A verseny célja, hogy a diákok felfedezzék a körülöttük lévő világ érdekességeit.





Tanulmányi hírek

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

honlap_kep_1

Érdekel a körülötted lévő világ, és megismernéd pontosabban hogyan is működik? Szeretnél az ország egyik legjobb egyetemén egy gyönyörű városban tanulni? Ha a válaszod igen, legyél Te is fizikus- vagy fizikus-mérnök hallgató az SZTE-n!

Friss hírek

kep1

2024. május 25-én tartották az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Küldöttgyűlését az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A gyűlésen adták át az ELFT kitüntető érmeit, felsőoktatási és tudományos díjait.

Ignácz Ferenc, az SZTE Fizikai Intézet mesteroktatója.

Május 24-én és 25-én tartja a tanév utolsó, összefoglaló KísérletEST bemutatóját Ignácz Ferenc mesteroktató az SZTE Fizikai Intézet Budó Ágoston előadótermében, szeptembertől pedig érkezik majd a folytatás. A népszerű fizikus évek óta celebrálja kísérleti „showműsorait” a Szegedi Tudományegyetem vonzáskörzetében. Mostanra már felismerik az utcán a diákok.

Kövess minket



instagramYouTube