Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Szervezeti felépítés  --  Tanszékek / Intézetek  --  Munkaügyi Kapcsolatok és Társadalombiztosítási Képzések Intézete  --  Tehetséggondozás  --  Kutatócsoportok  --  Zöld-Munka-Csoport  --  Galéria

Szakmai kirándulás Pécsett

SDC13709

Egy sikeres pályázat keretén belül („A rendezvény az Emberi Erőforrás Minisztérium megbízásából az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Wekerle Sándor Alapkezelő által meghirdetett NTP-TDK-11-B-0014 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.”) a Zöld – Munka – Csoportunk számára lehetőség nyílt jún. 21–től jún. 24-ig egy szakmai kirándulásra Pécsett, ahol négy kisebb - nagyobb Kft.-t illetve Zrt.-t látogattunk meg, amelyek környezettudatos gazdálkodással foglalkoznak.

Látogatásunk első állomása a Pécsi Pannon Power Holding Zrt. volt. A szakképzett vezetők rengeteg információt osztottak meg velünk, a hőerőmű történetével és működésével kapcsolatban. Vitathatatlanul mindenki számára a hőerőmű gigantikus látványa, a belső felépítése, szerkezete, és az ott dolgozó emberek nem mindennapi munkája volt a legmaradandóbb élmény, amelynek részesei lehettünk a látogatás alatt.

A következő megállónk az Öko – Trade Környezetvédelmi és Víztechnikai Kft. volt, ahol személyesen Bartos Sándor Ügyvezető Igazgató Úr fogadott minket. A Zöld- Munka – Csoportunk rövid bemutatása után, az Igazgató Úr beszélt a Kft. széles tevékenységi köréről, az önkormányzati, vállalati gazdasági munka során felmerülő környezetvédelmet érintő problémákról és ezek megoldásáról.

A Környezettechnológia Kft.-nél Horváth Lajos Ügyvezető Úr vendéglátását élvezhettük, aki a légszennyezési mérésekről, vizsgálatokról mesélt, valamint megtudhattuk, hogy a légszennyezéssel kapcsolatos ügyekben szakértőként járnak el az egész ország területén.

A szakmai kirándulásunk utolsó állomása az Enviroinvest Környezetvédelmi és Biotechnológiai Zrt. volt, ahol nanotechnológiai, mikro – és molekuláris biológiai kutatásokkal foglalkozó laboratóriumot látogattunk meg. A laboratórium elsődlegesen kutatás – fejlesztéssel foglalkozik, valamint szolgáltatásokat is nyújt megrendelőknek.

A laboratórium megtekintése után következhetett a megérdemelt pihenés, egybekötve egy felejthetetlen városnézéssel, ahol a kulturális ismeretek bővítése volt a cél, valamint Pécs városának csodálatos természeti kincseinek megtekintése.

Összegzésképpen elmondható, hogy a Pécsi kirándulás nem csak szakmai szemszögből, hanem csapatépítés szempontjából is kihagyhatatlan volt minden résztvevő számára.

SDC13568SDC13722SDC13749SDC13753SDC13767SDC13823SDC13831