Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2012. Március

"JOGtivity"

front_activity

Ebben az évben került megrendezésre az ötödik Jogi Activity verseny. A kari társalgóban nyolc csapat gyűlt össze, egyenként 3 taggal, készen arra, hogy minden rajz-, beszéd- és mutogató-készségüket bevetve megmérkőzzenek egymással.

2012. április 02.

Mint a legtöbb társasjátéknak, az Activity-nek is az a lényege, hogy a résztvevők jól szórakozzanak. A jogász Activity annyiban fűszerezi meg a standard játékszabályokat, hogy itt valamennyi kitalálandó fogalom a polgári jogban és a Polgári Törvénykönyvben fordul elő. A játék több körből áll, az első kettőben 90 másodperc áll a tagok rendelkezésére, hogy kitalálják a rejtvényt. A következőkben fokozva az izgalmakat, már lehetőség van a rablásra. A helyes megfejtéseket természetesen pontokkal jutalmazza a zsűri, aminek köszönhetően a játék végére kiderül, melyik csapat a legügyesebb.

A verseny remekül vegyítette a kellemest a hasznossal. A hallgatók amellett, hogy jól érezték magukat, fejlesztették képességeiket és átismételték a korábban tanultakat. A sikeres szereplésnek viszont tétje is volt. A legjobban teljesítő csapat továbbjutott az országos Jogi Activity versenyre, ahol további megmérettetésben képviselheti a szegedi jogi kart.



Szabó Tönki Albert


DSC00359DSC00362DSC00366