Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  ÁJTK hírarchívum  --  ÁJTK 2011. Július

Pro Scientia Aranyérmet nyert Auer Ádám

Szabó, Papp, Auer
Az OTDT Állam- és Jogtudományi Szakmai Bizottságának előterjesztése alapján az Odaítélő Bizottság 2011-ben Auer Ádámnak, az SZTE ÁJTK egykori joghallgatójának, az SZTE Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola doktorandusz hallgatójának Pro Scientia Aranyérmet adományozott.
2011. július 04.

Pro Scientia Aranyéremben részesülhet az a fiatal, aki tanulmányai során és az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és arról pályamunkák, előadások és tudományos alkotások formájában számot adott. Az aranyérem nem egy-egy előadás vagy tanulmány minőségét értékeli, hanem a hallgatói összteljesítmény alapján kiemelkedő tudományos egyéniséget díjazza. Az aranyérmek odaítélésére kétévente, az OTDK megrendezésének évében kerül sor.

2011-ben az Állam- és Jogtudományi Szekcióban négy aranyérmet osztottak ki, Auer Ádám mellett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem egy-egy hallgatója részesült a rangos elismerésben. Auer Ádámmal az SZTE ÁJTK Pro Scientia Aranyéremmel díjazott hallgatóinak száma négy főre emelkedett: Némedi Márk 2009-ben, Bóka János 2001-ben, Villányi József 1997-ben nyert aranyérmet.

Auer Ádám mind az idei XXX., mind a 2009. évi XXIX. OTDK Állam- és Jogtudományi Szekciójában I. díjat nyert. Szakmai és tudományos eredményeiről részletesebb információ itt olvasható.