SZTE BTK 2022. június

2022. június 30.

MTA doktora címet szerzett a BTK három oktatója: prof. dr. Hansági Ágnes, prof. dr. Bibok Károly és prof. dr. Hárs Endre. A hosszú és szigorú pályázási folyamat eredményeként idén 80 kutató vehette át a tanúsító oklevelet. Az új MTA doktorokat június 28-án köszöntötték az MTA Székház Dísztermében.

2022. június 24.

– A FIEALC elnökségi posztjának elnyerése után a CEISAL igazgatótanácsába is beválasztották őket


Karunk Hispanisztika Tanszékét a június 12 – 15. között Helsinkiben megrendezett nemzetközi konferencián a CEISAL (Latin-Amerikai Társadalomtudományi Kutatások Európai Tanácsa) igazgatótanácsába választották. A legfontosabb európai latin-amerikanista szervezet vezetői tisztségét 2025-ig tölti be a Tanszék, miközben még másfél évig a másik jelentős tudományos szervezet, a FIEALC elnökét is ők delegálják, dr. habil. Lénárt András személyében. A két vezető pozíció egy időben való betöltésére korábban még nem volt példa.

2022. június 15.

Interjúsorozat a tavaszi félévben kari elismerésben részesültekkel – 2. rész


Interjúsorozatunkban olyan személyeket szólaltatunk meg, akik saját feladatkörükön belül kiemelkedő munkát végeztek a karon az elmúlt évek, évtizedek során. Sikereikkel, amellett, hogy a kar mindennapi színvonalas működését segítették, országos és sok esetben nemzetközi elismertséget is hoztak az intézménynek. Munkájukkal, személyükkel kivívták maguknak a kar polgárainak megbecsülését. A Kari Tanács elhivatottságukat Pro Facultate Philosophiae díjjal vagy Dékáni Elismerő Oklevéllel köszönte meg.


2022. június 15.

Pedagógusainkat hagyományosan június első vasárnapján ünnepeljük. Karunk vezetősége és a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezet szervezésében karunk dolgozóit június 8-án köszöntötte Balázs Péter, az FDSZ BTK titkára, Szilágyi Zsófia, karunk általános és tudományos dékánhelyettese és Vasas Júlia, a BTK Hallgatói Önkormányzatának elnöke. A beszédek után kötetlen beszélgetés vette kezdetét az Auditorium Maximumban.

2022. június 08.

A Hungarológia Központ, a Konfuciusz Intézettel együttműködve, újra megerősítette a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Egyetemmel (SISU, Shanghai International Studies University) korábban már kialakított jó kapcsolatát: a tavaszi félévben nyolc magyar szakos kínai hallgató tanult részképzésben a BTK Hungarológia Tanszékén. A program zárórendezvényén a hallgatók az itt megszerzett tudásukat felhasználva magyar nyelvű előadásokat tartottak, tanáraik pedig magyaros ebéddel és egy jó hangulatú táncházzal búcsúztatták el őket.

2022. június 01.

Interjúsorozat a tavaszi félévben kari elismerésben részesültekkel – 1. rész

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.