SZTE BTK 2024. január

2024. január 29.

Habilitált és PhD doktori okleveleket adtak át a Szegedi Tudományegyetem ünnepi doktori ülésén. A 2024. január 26-i, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében tartott rendezvényen összesen 114, tudományos címet szerző fiatalt köszöntöttek.

2024. január 16.

Az SZTE BTK Kari Tanácstermében fogadta január 15-én Prof. Dr. Gyenge Zoltán dékán és Prof. Dr. Papp Sándor László, az Altajisztika Tanszék vezetője Otaka Masato, Japán magyarországi nagykövetét, Ozaki Takeshi I. osztályú, Saito Takumi III. osztályú titkárt, valamint Nikolényi Gergelyt, a Japán Alapítvány budapesti irodájának programszervezőjét. A találkozó témája a BTK és a japán nagykövetség közötti, jövőbeni együttműködések voltak.

2024. január 16.

A JATE Bálint Sándor Néptáncegyüttesének 70 éves megalakulási évfordulóját ünnepelte a napokban a szegedi egyetem mintegy 50 régi hallgatója, a néptánccsoport egykori táncosai és zenészei. A JATE Klubban rendezett találkozó sodró emlékezéseiben a történetek a táncelőadásokat körülvevő közös élményekről és végső soron a szabadságról szóltak.

2024. január 16.

Átadták az Artisjus előadói és pedagógusi díjakat – elismerésekben összesen huszonkét személy részesült, köztük a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar és a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar oktatói.

2024. január 11.

A szegedi bölcsészkar ismét nyílt napot tart az érdeklődő felvételizők számára 2024. január 27-én, 10:45-től kezdődően a kar főépületében.


A teljes programról és további tudnivalókról ide kattintva olvashatsz.


Ebben a cikkben pedig hozzuk is a miniórák listáját és január 12-én a regisztrációs linket! A jelentkezés január 24-én 20:00-kor zárul!

2024. január 11.

Ismét megnyitjuk kapuinkat mindazok előtt, akik a felvételi előtt állnak és érdeklődnek a szegedi bölcsészkar igen széles képzési kínálata iránt! A decemberi alkalom után 2024. január 27-én, szombaton, ismét nyílt napot tartunk a kar főépületében!

 

A nyílt nap részletes programját alább, a miniórákat pedig ide kattintva találod meg! A program más részeire nem, de a miniórákra regisztrálni szükséges! Jelentkezési határidő: 2024. január 24. 20:00.

2024. január 03.

Az SZTE BTK Francia Tanszéke ügyvivő szakértő pozícióba keres felsőfokú végzettséggel rendelkező, a francia nyelvet magabiztosan használni tudó, akár pályakezdő kollégát, teljes munkaidős foglalkoztatásra. A jelentkezési határidő: 2024. január 17. (szerda).

2024. január 03.

Idén lett húsz éves a SzemeSZTEr, az SZTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének magazinműsora. A kezdetekkor még a Telin TV-n futó Tudományegyetem mellett jelentkezett a Városi Televízió Szeged műsorán ez az egyetemi magazin, amit a mai napig a tanszék mindenkori hallgatói szerkesztik, főszerkesztője pedig változatlanul Klucsik Edit, a tanszék mesteroktatója. A szegedi hallgatói életet bemutató műsor – bár támogatottsága és a sugárzási formája változott – ma ugyanúgy elérhető az ország legtöbb településén. A műsor múltjáról, jelenéről és jövőjéről a főszerkesztővel, Klucsik Edittel beszélgettünk.

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_36

Hetvenhét kutató, köztük az SZTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi kar öt munkatársa vette át 2024 áprilisában az MTA doktora címért járó oklevelet. Az Országos Széchényi Könyvtárban szervezett ünnepélyes átadón várták azon kutatókat, akik kiemelkedő tudományos munkásságukat egy doktori műben összegezték, eredményeik egy kiemelt részét pedig sikeresen megvédték.