Choreomundus hallgatók a Karon

Örömmel számolunk be arról, hogy megérkeztek Karunkra azok a külföldi hallgatók, akik az EU által támogatott Choreomundus elnevezésű Erasmus Mundus mesterképzési program keretében 2013-14. tanév első félévében folytatnak tanulmányokat a Néprajz és Kulturális Antropológia Tanszéken.

A Choreomudus MA program különlegességét egyrészt az adja, hogy ez az első olyan Erasmus Mundus MA program Magyarországon, amely közös diplomával zárul négy európai egyetem közreműködésével, másrészt az, hogy a jelentkezők közül öt kontinens országából, Kolumbiától, Malawin és Szerbián át Tajvanig és a Fülöp-szigetekig 17 hallgatót válogattak a programba.

 

További információk találhatók a képzési program hivatalos honlapján: http://www.ntnu.edu/studies/choreomundus

Friss Hírek

Friss Hírek RSS

Boritokep_41

Kiss Attila az SZTE BTK Angol Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, több szervezet, köztük a Magyar Shakespeare Bizottság és a Magyar Anglisztikai Társaság (HUSSE) elnökségi tagja, utóbbinak egykori megválasztott elnöke, a hazai anglisztika megkerülhetetlen alakja. A grandiózus vállalkozás, a hétkötetes Az angol irodalom története sorozat második kötetének egyik szerkesztője tavaly, kiemelkedő életművének és szakmai sikereinek elismeréseként, Országh László-díjban részesült. Kiss Attila 2023 szeptemberében megvédte Kettős anatómia. Angol reneszánsz tragédiák a kora újkorban és ma című akadémiai doktori értekezését, 2024 áprilisában pedig hivatalosan is az MTA doktora lett.